Vezető tisztségviselők

 

Dr. Balog Ádám (az igazgatóság elnöke)

Okleveles közgazdász diplomáját 2003-ban a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán szerezte. 2005-ban a Community of European Management Schools International Management Mester szakán diplomázott. Jogi végzettségét 2007-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karán szerezte.

Pályafutását 2002-ben a Tungsram Lighting Zrt-nél kezdte, ezt követően a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégnél dolgozott, amelynek során tanácsadóként részt vett számos M&A projektben, többek között a Budapest Airport reprivatizációs tranzakciójában is. 2010-től a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkárként vett részt a magyar adórendszer reformjában. Később a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke lett és a Monetáris Tanács tagjává választották; irányítása alatt született meg a Növekedési Hitelprogram, és nevéhez fűződik a monetáris politikai eszköztár megújítása is. 2015 és 2020 között az MKB Bank Elnök-vezérigazgatója, valamint az Igazgatóság elnöke volt. Az MKB Bank az általa felügyelt, később irányított folyamat eredményekképpen került a Bayerische Landesbanktól a magyar állam, majd – egy összetett reprivatizációs projektet és tranzakciót követően – magán,-és intézményi befektetők tulajdonába. 2020 júliusától 2022 májusáig az Opus Global Nyrt igazgatóságának alelnöke. Vezetésével a Társaság sikerrel valósította meg két nagy volumenű energetikai akvizícióját, a Tigáz Zrt. és a Titász Zrt többségi tulajdonrészének megvásárlását.

Vezető tisztségviselőként elnöki szerepet töltött be az MKB Pannónia Alapkezelő Zrt., valamint a Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságában. Mindemellett a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. felügyelő bizottsági tagja is volt.

 

Dr. Bánfi Zoltán, vezérigazgató (igazgatósági tag)


1997-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán pénzügy pénzintézet szakirányon szerezte meg a főiskolai alap „, majd 1999-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen, pénzügy főszakirányon a mesterdiplomáját. 2013-ban PhD címet szerzett, értekezésének a témája a magyar bankrendszer helyzete volt a válság tükrében. Zoltán lassan 25 éve dolgozik a bankszektorban. Először az OTP Banknál a Treasury igazgatóságon dolgozott több munkakörben (FX, equity, opciós- és határidős piacok), majd a Bankcsoport egyik leánycégénél (OTP Hungaro-Projekt) volt a pénzügyi tanácsadásért felelős vezérigazgató-helyettes. Ezt bő egy éves MFB Group Treasurer igazgatói kinevezés, majd az életében a legmeghatározóbb, az MKB Bank következett. Itt először ügyvezetőként, majd vezérigazgató-helyettesként felelt a Bankcsoport „Befektetési Banki” területéért, hozzá tartozott többek között a tőkealapok rendszere (2 alapkezelő: Solus Capital és MKB KTAK), az inkubáció (MKB Fintechlab), a befektetési alapkezelő (MKB-Pannónia), a teljes privátbank, az MFB pontok rendszere, illetve a teljes MA és IPO terület. A kockázati tőkealapok esetében – későbbiekben elnök-vezérigazgatói főtanácsadóként kizárólag azokra koncentrálva – aktívan részt vett közel 50 befektetésben, az MKB Fintechlab oldaláról pedig több mint 10 sikeres inkubációs projektet hajtott végre a munkatársak aktív részvétele mellett. A tranzakciós tanácsadási terület vezetése során több sikeres rábocsátás, XTEND bevezetés és cégértékesítésben is közreműködött. Az MKB kötelékében eltöltött évek legnagyobb sikerének vezérigazgató-helyettesként, majd elnöki főtanácsadóként a tőkeprogramok beindítását, a kockázati tőkealap-kezelők felállítását és működtetését tartja. Jelenleg a Platina Consulting Zrt. operatív Igazgatósági elnökeként vezeti a céget, és aktívan részt vesz mind menedzsment, mind tulajdonosi oldalról a NUKLEUS Kockázati Tőkealap-kezelő működésében.


Antal Dénes tulajdonos (igazgatósági tag)


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán végzett 2004-ben, pénzügy-informatika szakirányon. Szakmai pályafutását 2000-ben kezdte üzletkötőként az MKB Bank Zrt. Pénz- és Tőkepiaci Igazgatóságán, ahol fő feladata az értékpapír és egyéb treasury termékek értékesítése és az ehhez kapcsolódó munkafolyamatok koordinálása volt. 15 éven keresztül dolgozott az MKB Bank treasury területén, ahol üzletágvezetőként később főosztályvezetőként a befektetési szolgáltatások üzletágat vezette. 2015 és 2019 között a Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Alapítványoknál dolgozott mint befektetésekkel kapcsolatos tanácsadó, majd az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyetteseként és az igazgatósági tagjaként felelt az alapítványi vagyon kezeléséért. Széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik pénzügyi termékek értékesítésében, elszámolásában és ezeket a tevékenységeket támogató folyamatok és informatikai rendszerek működtetésében. 2107-ben megalapította az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, ahol az adminisztrációs területért felelős vezérigazgató-helyettesként és az igazgatóság tagjaként dolgozott. 2018 és 2022 között a Budapest Bank Igazgatóságának tagja, feladata többek között a Budapest Bank beolvasztása az MKB Bankba. 2019-től a Nukleus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke, ahol jelenleg 5 db magántőkealapot kezel. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyelőbizottságának tagja.


Dzsubák Attila Zsolt (igazgatósági tag)


Közgazdász diplomáját 2000-ben szerezte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, emellett villamosipari műszaki főiskolai végzettséggel is rendelkezik. Szakmai pályafutása elején, 1998-tól pénzügyi elemzőként dolgozott. Később az alapkezelésben és treasury szakterületen folytatta munkáját. Az MKB Alapkezelő Zrt kereskedési vezetője, majd utána az anyavállalat MKB Bank Treasury Kereskedés szakterület vezetője volt.  2016-tól újra az MKB Alapkezelőben volt először befektetési vezető, később vezérigazgató. 2017 decemberétől az MKB Pannónia Alapkezelő Zrt befektetési vezetője és vezérigazgató-helyettese. 2020 júliusától 2022 júniusáig a tőzsdei OPUS Global Nyrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be. Jelenleg a Promid Invest Zrt. vezérigazgatójaként tevékenykedik.

 

Dr. Gramantik Ildikó (igazgatósági tag)


Jogász, diplomáját 2011-ben szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2022-től a Platina Capital Kockázati Tőkelalap-kezelő Zrt. Igazgatóságának tagja. Gazdasági, pénzügyi tapasztalatokra pénzügyi intézeteknél tett szert. 2011-2013 között az egykori Nemzetgazdasági Minisztérium Adóügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán dolgozott, majd a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitásért és Monetáris Politikáért Felelős Alelnök mellett, ezt követően 2 évig igazgatóként a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítványt vezette, ahol közgazdász végzettségű Phd hallgatók ösztöndíjprogramjáért volt felelős. 2016-tól MKB Bank Nyrt. Beszerzését-, majd 2020-ban a Belső Ellenőrzését ügyvezető igazgatóként látta el. 2016- ban rövid ideig vezette az MKB Bank Egészségpénztárát is. 6 éven keresztül az MKB Nyugdíjpénztár Igazgatótanács tagja 2021-ig.  Pénzügyi befektetésekkel foglalkozó Promid Equity Zrt.-t vezérigazgatóként vezette 2020-ig.

Elérhetőségeink

Címünk

1085 Budapest, Kálvin tér 12.

Email

info@platinacapital.hu

Telefon

+36 30 500-7481 / +36 20 435-6139

Platina Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. - Minden jog fenntartva © 2024